Arta politică contemporană. Perspective critice

La aproape doi ani de la lansarea primului număr, publicaţia GAP îşi strânge cele mai reprezentative texte în volum. Este o ocazie pentru un cititor interesat să vadă în ce fel s-a constituit în tot acest timp dimensiunea implicării artei româneşti în chestiuni politice şi sociale. Potrivit unui comunicat de presă, miercuri, 11 noiembrie, la ora 19.30, la lansarea volumului „Arta politică contemporană. Perspective critice” (ed.: Mihaela Michailov, David Schwartz, Ionuţ Sociu, Marius Bogdan Tudor, editura Charmides, 2015). Evenimentul va avea loc la CARE Cafe (strada Olari nr. 8, București).

AntologieGAP„Volumul reunește articole, eseuri, cronici, interviuri care au fost publicate în primele opt numere ale Gazetei de Artă Politică (G.A.P. http://artapolitica.ro/), publicație trimestrială independentă, auto-finanțată, apărută în februarie 2013, la inițiativa unui grup de artiste/ști și teoreticiene/i. Fiecare număr din G.A.P. a avut o temă centrală în jurul căreia au fost elaborate materialele: Arta în confruntare cu sistemele politice (februarie 2013); Munca și muncitorii: reprezentări, contexte și relații în instituțiile artistice (iunie 2013); Ce fel de artă pentru publicul tânăr? (septembrie 2013); Arta categoriilor excluse (decembrie 2013); Artă și gentrificare (martie 2014); Artă, gen și sexualitate (mai 2014); Teatrul istoriilor recente (septembrie 2014); Naționalism, fascism și holocaust în istoria românească. O abordare critică (decembrie 2014)” arată editorii.

Volumul prezintă o selecție a materialelor apărute în Gazeta de Artă Politică în anii 2013-2014, materiale din arii de analiză înrudite – teatru, literatură, arte vizuale, film – cu accent pe teatru, domeniu în care membrii colectivului G.A.P. au dezvoltat cele mai multe proiecte.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.